Farmor Idas Café Vellinge

Farmor Idas Café ligger längst in på Vellingeblomman. Det är en trevlig liten skånelänga med en charmig trädgård. Att åka hit för fikets skull känns inte aktuellt, men har man ärende till Vellingeblomman är det ett trevligt stopp. På sommaren kan man sitta ute i trädgården, som är väldigt mysig med många små avskillda hörn och gott om skugga. Tråkigt nog är fikat inte det mest spännande. Kaffet är OK, men inte mer, och kakor och bullar känns inte roligare än på StatOil. Inget ont om StatOil, men en gnutta mer hembakad kännsla hade inte skadat på Farmor Idas Café.

Vid ett par tillfällen varje år bjuder Vellingeblomman på extra mycket varor och skyltning utöver det vanliga och då kan en utflykt hit vara trevlig för hela familjen, även om man bara behöver en liten hyacint. Det är till jul, påsk och alla helgon som det bjuds landskap, rörliga figurer och djurungar i stallet.

Betyg:

  • Atmosfär: 4
  • Kaffe: 2
  • Fika: 3 

Adress:
Falsterbovägen 177
Vellinge

Björns i Vellinge

För ett nyare, mer off men superdupernajs fik kan man fara till Björns café i Vellinge. Väldigt trevlig personal, hemgjord glass och världsmästargod cappuccino.

Av: Miamaria

Mer information om Björns på hitta.se.

Adress:
Järnvägsgatan 2 h
Vellinge