Hvens Glassfabrik Ven

Ventillverkad glass som finns till försäljning i hamnen. I en fin liten och väldigt somrig kiosk kan man köpa glass medan man väntar på färjan. Tråkigt nog har jag inget bättre att säga om denna glass än att den var god. Inte så där extra god och inte heller med en massa speciellt goda smaker, utan god sådär som glass är mest. Våfflorna var tunna och krispiga och man fick lagom mycket glass i dem. Jag saknade även tillbehör, så som chokladdopp. Men, jag var där ganska sent på säsongen och på en helt vanlig onsdag, så allt var kanske inte igång? Man akn titta på korna som har sin hage på den branta sluttningen precis ovanför kiosken medan man äter sin glass. Jag tyckte i alla fall att det var spännande.

Betyg:
Atmosfär: 3
Fika: 4 (trots att de inte hade kaffe)

Café Tycho Brahe Ven

image

Engelholmsglass, kaffe och goda kakor. Vi testade rabarberkakan med grädde som, enligt utsago, “var den godaste rabarberkakan någonsin”. Det bästa med detta café är nog trots allt att det ligge precis brevid Tycho Brahe-museet. Hit ska man åka om man är på Ven! Museet har uppdaterats rejält de senaste åren och sedan 2005 huserar museet i Alhelgonakyrkan.

Betyg:
Atmosfär: 4
Fika: 3
Adress:
Landsvägen 182
St Ibb
Ven

Café Tycho Brahes hemsida

Tycho Brahes egen hemsida

image

Pumpans Café Ven

image

Pumpans Café, som nog egentligen mest är en restaurang, får man bara vegetariskt och ekologiskt. Vi testade mackor, sallader och pizza och var rörande eniga om att det smakade bra. Lite stolpig servering, men trevligt. Dryckerna var också lite speciella och jag kan rekommendera äppeljuicen, som smakade kanel. Vid bordet brevid åt två britter tårta med te till. Även det såg gott ut.

 • Betyg:
  Atmosfär: 4
  Fika: 4
 • Adress:
  Landsvägen 134
  St Ibb
  Ven 

Till hemsidan.image

image

Pumpans p