Sofiero kiosk, Sofiero Helsingborg

Som jag skrev i inlägget om Sofiero slottsveranda & cafe, se här, så var det bästa att ha med sig fika till Sofiero. Glass är emellertid lite klurigt att ta med sig och till detta passar kiosken invid slottet bra. Kioskpersonalen var kanske inte den mest serviceinriktade, men glassen från Engelholmsglass var god. Mitt tips är att strunta i caféet och gå till kiosken! Man kan även överväga att handla i slottsbutiken där de var väldigt trevliga. De har lite glass och lite godis. För kartor och länkar till hemsidan hänvisar vi till inlägget om caféet.

Betyg:

  • Fika: 3
  • Atmosfär: 3

image

image

Kiosk.

Sofiero Slottsveranda & Café, Sofiero Helsingborg

Sofiero slott och park är ett väldigt trevligt ställe. Vi besökte Majas trädgård med barnen och gick på rundtur för barnen i parken. Allt detta rekommenderas. Men, caféet kan man faktiskt inte med bästa vilja i världen rekommendera. Det var för det första dyrt. Att det är dyrt på ett ställe som detta med denna fantastiska vy från alla borden skulle man kunna acceptera. Fast, om något är dyrt så måste det även vara bra. Kaffet var inget större fel på, men inte bra. Kanelbullen var inte bra och chokladbollarna var som chokladbollar är mest, men inget fantastiskt. Faktum är att jag tror att man bör ha egen fika med sig till Sofiero. Handla i Helsingborg på Fahlmans eller kanske till och med på närmsta Statoil och fika på en gräsmatta. Parken är en av de vackraste platser som finns i Skåne och har blivit korad till Europas vackraste park 2010.

Ska man nu ändå fika här så kan man hålla sig till smörgåsarna som trots allt kändes prisvärda. För att ytterligare bättra på stämningen kan man lyssna på Us3 (Spotify: Us3 – Hand on the Torch). Den blir i alla fall jag på bra humör av.

Betyg:

  • Fika: 1
  • Atmosfär: 4

Man kan med fördel hoppa över caféet och gå till kiosken och köpa glass. Läs här om det.

Sofieros café, hemsida

Sofieros hemsida

image

image

image

Slottscafeet.