image

Om man inte vill gå på McDonalds så är det ont om ställen att stanna på mellan Malmö och Göteborg. Detta är ett av de ställen som faktiskt är OK. Kaffet är gott, och eftersom många bussar stannar här omsätts det fort. De har ett ganska digert utbud av olika kakor och mackor, men det finns inte precis någon hälsokost. Betyget för detta ställe i jämförelse med andra vägkrogar blir 4, men i jämförelse med andra fik blir det sämre (se nedan).

Betyg:

  • Atmosfär: 2
  • Fika: 3 

Man kanske hör på namnet att detta fik inte var något vidare värst. Sist vi var i Bokskogen så hade Jaktpaviljongen öppet och vi fick goda våfflor och finfina kardemummabullar, men nu höll de på att renovera. I stället hamnade vi här. Man kan väl säga att det alla gånger är bätte att ta något med sig, även om man bara har ett kexchoklad med sig. Delicatos kanelbullar hade texten “Kanelbulle” på omslagsplasten, men det borde stått “Nästan som en kanelbulle”. Ta en promenad i skogen, men innan Jaktpaviljongen är öppen igen så bör man ha eget fika med sig.

Betyg:

  • Atmosfär: 3
  • Fika: 1

Hakuri Murakami har varit i ropet den senaste tiden och har nyligen utkommit med en bok som handlar om hans egen löpning. Eller om den handlar om livet, man kan aldrig så noga veta med författare.

Sputnikälskling har några år på nacken, men Norstedts har samlat ihop alla Hakuri Murakamis böcker i nya utgåvor. Jag köpte Sputnikälskling och Fågeln som vrider upp världen som pocket mycket för att jag tyckte de var så snygga. Dessutom har de en sidenmatt yta på omslaget som gör att det är skönt att hålla i dem. Sputnikälskling läste jag först för att den hade ett lite lagom omfång för att testa en, för mig, ny författare. Jag gillade denna bok med sin enkla intrig. Kanske lite mycket naket för min smak, men partierna däremellan var underhållande och behagliga. Dessutom tog denna triviala historia ett par lite oväntade vändningar. Jag tror också att översättaren, Vibeke Emond, har gjort ett lite extra bra jobb. Läs denna bok.

Till denna kan man lyssna på Stina Nordenstam (Spotify: Stina Nordenstam – The World Is Saved)

Betyg: 4

Köp Sputnikälskling på AdLibris

Alla Hakuri Murakamins böcker på AdLibris

fantazi giyim