Ibland blir man lite trött på att redaktörer inte klipper i böcker. Jag tycker att denna bok egentligen var bra, men den var alldeles för lång. Det fanns liksom inte historia nog till alla dessa sidor. Dessutom var det två historier som berättades parallellt och den ena var betydligt mer intressant än den andra. Dock ägnades det mer tid, för mycket tid, åt den mindre intressanta historien. Jag hade tyckt att denna bok var en klar 5a om det klippts bort stora bitar som inte leder någon vart och som man faktiskt förstår utan att det står skrivet. Så, en eloge till författaren för att han kommit på denna, lite skruvade, historia och bakläxa till redaktören som inte sett till att historien fick det sidomfång som den höll för.

Till denna bok ska man lyssna på krautrock och jag tror att To Rococo Rot skulle kunna fungera. (Spotify: To Rococo Rot – Seele)

Boken finns som pocket på AdLibris.

Betyg: 3

Ibland är det skönt när det inte är trångt och gemytligt. Här sitter man i foajén till ett mindre köpcentrum och det är gott om plats. Det blir så klart en lite mer fabriksbetonad känsla men när de har så gott bröd, goda bullar och gott kaffe så gör det inte så mycket. Barn gillar det, vuxna gillar det och det är lätt att parkera.

Eftersom foajén delas med en biograf så kan det passa med filmmusik. Denna låt kommer ur Broken Flowers (Spotify: Mulatu Astatke – Yegelle Tezeta)

Betyg:

  • Atmosfär: 4
  • Fika: 4
  • Betyg: 4

Adress:
Kungstorpsvägen 10
Höllviken

Ett riktigt fik. Vetekatten på Kungsgatan är trevlig med ganska många bord och hyfsad omsättning på gästerna. Så, även om det ser fullt ut så kan man inom ganska kort tid få plats. När jag var där så tog jag en kardemummasnurra och den var god och smakade mycket kardemumma. Även kaffet och den varma chokladen smakade bra. Man kan äta enklare rätter på Vetekatten och man kan köpa med sig hem av bakelser, tårtor och praliner. Detta är ett riktigt trevligt fik som man hade velat ge en femma i betyg. Men, det är inte lika bra som de andra som har en femma och en femma måste få vara en femma. Jag hade dessutom trevligt sällskap, men det får man ordna själv. Annars kunde det vara en bra idé – leg. fikasällskap, garanterat snacksalig. Om jag får tid över ska jag starta en sådan firma. När man sitter här kan man lyssna på Mauro Scocco tycker jag och av hans låtar så är Kall Stjärna bland de bästa /Spotify: Mauro Scocco – Kall stjärna)

Betyg:

  • Fika: 4
  • Atmosfär: 4

Adress:
Kungsgatan 55
Stockholm

På Sturekatten har jag inte varit på många år, men sist jag var där minns jag att jag tyckte det var ett toppställe. Lite udda inredning, en mystisk lokal och bra fika är mina minnen. För säkerhets skulle ger jag det bara en fyra. Gå gärna hit och berätta sedan för mig om det är så bra som jag mins det. Jag gick i alla fall förbi i måndags och konstaterade att det ligger kvar och jag blev lite sur för att jag redan ätit lunch och inte gick hit.

Lyssna gärna på Me and My Army, eftersom Kleerup gärna hänger i dessa trakter av Stockholm. (Spotify: Me And My Army – The Only One)

Betyg:

  • Ur minnet: 4

Adress:
Riddargatan 4
Stockholm

image

image

fantazi giyim