Nedan följer att tips från Eva. Eftersom jag inte själv varit där så får den inget officellt fikabloggenbetyg, men det ser onekligen väldigt trevligt ut. Nästa gång bilens nos pekar mot Bjäre blir det besök!

Evas text nedan:
Du verkar ha missat ett av de verkliga fikapärlorna! Lillaro Café o Musik!!! Det ligger intill Vejbystrand ut mot Bjäre i nordvästra Skåne.
Fikat e gudomligt och miljön, ja miljön går inte att beskriva… på sommaren sitter man men fördel ute i den lummiga trädgården och på vinter (de få gånger de har öppet) njuter man sin fika inne i det mysiga o annorlunda fiket.
Det finns en hemsida http://www.lillaro.nu kolla där o du e såld!
Fiket får 5 chokladtårtbitar av 5 möjliga av mej (deras chokladtårta är outstanding…)

Ännu en bok utgiven av Penguin läst. Längst bak i Penguins böcker står det bland annat “Whatever you like to read – trust Penguin.” och jag är benägen att hålla med.

Detta är Matthew Flamings debutroman och den lovar gott för framtiden. Man får en känsla av att han beskriver saker som verkligen hänt och jag tror att vissa saker hämtats ur den verkliga världens historia, medan det mesta är saker som bara finns i huvudet på författaren. Vilket som är vad vill jag faktiskt inte ta reda på för det hade nog förstört denna bok för mig. Läser man på baksidan av boken så står det “Soon Peter and Cheri-Anne find themselves wrestling with the nature of history, technology and the unfolding of time itself.” Det låter väldigt sci-fi i mina öron, men för sci-fi fantaster väntar nog något av en besvikelse i denna bok. Men, för oss andra mycket trevlig läsning. Jag hoppas att denna kommer i svensk översättning och att någon bra manusförfattare gör ett filmmanus av den. Dessutom hoppas jag att få läsa fler böcker av Matthew Falming!

Lyssna på Mobys nya platta Destroyed när du läser denna bok. Dels för att Moby är en stor del av New York för mig och dels för att det är en av hans bästa plattor. (Spotify: Moby – Destroyed)

På AdLibris: The Kingdom of Ohio

Ett klassiskt fik och konditori som legat på Mårtenstorget i Lund så länge jag kan minnas. Tyvärr kan jag inte påminna mig om att jag fått något som varit speceillt gott här. Inte att det smakar illa, för det gör det verkligen inte, men det är liksom inte riktigt rätt och inte i min smak. Med tanke på hur länge Ramklints funnits så finns det uppenbarligen många som inte tycker som jag utan tycker att det är ett bra kondis. Vi beställde in lite av varje, bland annat kaffe, kanelsnurror, jitterbugg, chokladboll och winerkrona. Av dessa saker så var chokladbollen och jitterbuggen det som var bäst. Kanelbulen hade en blank yta av smällt socker som jag inte kan förlika mig med. Detta ger en kännsla av att den bakades för länge sedan och det är omöjligt att äta den utan att bli helt igenkletad. Kaffet jag fick i första koppen var “branket”, det vill säga att det inte var nytt. I kopp nummer två, som trevligt nog ingick, var garvsyrasmaken borta, men det var trots detta inget toppkaffe. Med tanke på vad det kostar att fika här så förväntar åtminstone jag mig lite mer.

Eftersom påtår ingår här så passar Dagny att lyssna på. Man kan hitta ett par olika versioner på Spotify, men jag gillar nog versionen med Owe Törnkvist bäst. (Spotify: The Playtones – Dagny eller Owe Thörnqvist – Dagny eller Sten & Stanley – Dagny eller The Boppers – Dagny)

Betyg:

  • Fika: 2
  • Kaffe: 2
  • Atmosfär: 3

Adress:
Mårtenstorget 10
Lund

image

fantazi giyim