För att vara ett fik på ett köpcener så är detta egentligen ett ganska bra fik. Men, man måste hålla unda skräp, smuts, utgångna rätter för att det ska kännas bra för kunderna. Synd på så gott kaffe säger jag. Grundförutsättningingarna är inte de bästa där det ligger mellan ICA Malmborgs och Systembolaget. Men, hade man använt torktrasan lite mer flitigt och dessutom sett till att hålla undan i köket så hade detta blivit en 4a. Nu kan det bara bli en 3a.

På detta fik kan det passa med med malmöbaserad musik. Jag tänker att Magnus Carlsson kanske inte precis kommer från Malmö, men Malmö har mycket med hans produktioner att göra. (Spotify: Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet – Ocean Rain)

Betyg:

  • Fika: 4
  • Atmosfär: 2

image

image

Fin.

På Davidshall i Malmö ligger det en del restauranger och fik. Vi valde Lite Off framför Espressohouse som ligger granne. I en tid då många fik känns stöpta i samma form och där ställen som Espressohouse snarare ger en McDonnald’s-känsla snarare än fikgemyt. Inget ont i det, men ibland vill man ha något som känns lite mer genuint. Här kommer Lite Off som räddare i nöden. Deras mackor var lite udda, på ett gott sätt, och deras kaffe var snyggt och gott. Inte bara perfekt kaffe, som man faktiskt blir lite trött på, utan gott och det smakade som om de lagat det just till mig och att det kanske smakar annorlunda om jag går hit imorgon.

Inredningen är urban med konst med graffitiinfluenser. (här känns det som om jag är turist i det moderna Malmö, men jag vet inte hur jag ska beskriva detta på annat sätt) Det är trevligt här.

Vilken musik ska jag tipsa om? Kanske Marsheaux med Breaktrough (Spotify: Marsheaux med Breakthrough) eller Group Home med G.U.R.U (Spotify: Group Home med G.U.R.U. )

Betyg:
Fika: 4
Atmosfär: 4
Kaffe: 5

En till av Kirkegaard. Denna är faktiskt ännu tokigare och ännu roligare än Gusten Grodslukare. Nu vet jag att det är riskfyllt att skriva upp böcker eftersom förväntningarna hos andra ökar och risken för besvikelse med dem. Men, denna gillade jag och barnen skarpt.

Gummi-Tarzan har det faktiskt inte lätt i livet och det känns emellanåt lite tragiskt, men han klarar sig ganska bra. Trots alla svårigheter ser han ändå igenom det faktum att det faktiskt är människorna i hans omgivning som har fel. Han är förvisso inte någon stjärna på några områden, men man får inte vara elak för det.

Till denna tycker jag det passar med The Mos Howl in the jungle (Spotify: The Mo – Howl in The Jungle)

Betyg:

  • Vuxen: 5
  • Barn: 5

Vill man köpa den finns den ofta på antikvariat.net .

Om Ole Lund Kirkegaard är släkt med filosofen Kirkegaard låter jag vara osagt, men detta är livsfilosofi sett genom en liten killes ögon. Hur är det egentligen att vara liten när alla andra är stora? Personligen tycker jag att alla böcker av Ole Lund Kirkegaard är fenomenala. Varför kan man inte köpa dem just nu. Tur då att de finns på bibliotek och på antikvariat!
Vi läste oss genom denna kvickt, mest för att jag gillade den kanske, men jag tror att även barnen uppskattade den. Dessutom lånade vi Gummi Tarzan på biblioteket ett par dagar efter att den tagit slut.
Vill man lyssna på musik till denna bok så kan kanske Prodigys Firestarter passa? (Spotify: Prodigy – Firestarter)

Betyg:

  • Vuxen: 5
  • Barn: 5

Fruktfika? Ska man fika utan kaffe kan ju fruktfika vara en idé. Då tycker jag man ska testa frukten Minneola från Peru. Dessa finns just nu på både Ica, Coop och Willy’s. Det är som en blandning av mandarin och apelsin. Det går utmärkt att pressa juice av den också, den är väldigt saftig.

Varför inte lyssna till gruppen Orange Juice till fruktstunden? (Spotify: Orange Juice – Rip It Up) Det är kanske roligare än bra, men det finns kanske de som tycker annorlunda än jag.

Betyg: 5

image

fantazi giyim