Vilket ställe detta är! Helt fantastiskt. Alla kanske inte gillar detta, men jag älskar det. I en miljö som denna är det oerhört viktigt att maten är bra och om man gillar crepes så gillar man maten. Det står skrot och prylar över allt, men det är ordning på beställningarna och alla får sina grejer i tur och ordning. Först får man sina galetter och när man känner sig redo för crepen eller efterrätten går man in och visar sitt kvitto igen och så kommer detta. Allt känns hejsansvejsan, men det är bara på ytan. På inget annat ställe på Gotland funkade servicen så här bra.
Det var svårt att välja bilder från detta ställe, men jag tror att man får en bild av hur det är av dessa nedan.
På Kutens bensin är det även konserter och teater. Det är all idé att kolla deras hemsida innan ett besök på Fårö.

Lyssna gärna på musiken från Tatis filmer (Spotify: Jacques Tati – Sonorama!). Fast egentligen passar Elvis bättre. (Spotify: Elvis Presley – In The Ghetto)

Betyg:

 • Atmosfär: 5 (om man gillar skrot)
 • Fika: 5
 • Crepes: 5
 • Adress:
  Fårö Broskogs 1156
  62456 Gotland/Fårö

  Hemsida: www.kuten.se

20111026-194801.jpg

20111026-194814.jpg

20111026-194822.jpg

20111026-194828.jpg

20111026-194834.jpg

20111026-194842.jpg

20111026-194849.jpg

Ett härligt ställe detta. Nu är jag ingen expert på fantasy eller sci-fi, men när man går in i denna butik önskar man att detta var min slags böcker. Välfyllt och spännnande, vackra figurer, fula figurer, hobbyböcker för egen monstertillverkning, brädspel, datorspel och filmer. Listan kan göras lång, antalet subgenrer är oändlig och jag lämnar det till er att upptäcka. Det är faktiskt värt ett besök även om man, som jag, inte går igång 100% på denna typ av böcker. (butiken har tydligen funnits i fyra år och trots att jag gått förbi ett otal gånger så har jag inte gått in förrän nu)

Lyssna gärna på Malmös eget sci-fi-band nummer ett när du är här S.P.O.C.K. (Spotify: S.P.O.C.K – Mr. Jones)

På internet: http://sfbok.se/ eller malmöbutikens egen sida: http://sfbokhandelnmalmo.blogspot.com/

Adress:
Storgatan 41
Malmö

Betyg: 5

image

Det känns som om jag ofta skriver att jag inte läser deckare, men det har trots det blivit några stycken. Även om de flesta är ganska lika varandra till upplägg så är vissa mer intressanta än andra. Denna hade en ganska så trasitionell samansättning. Men, vissa delar av upplägget fångade mig och gav mig en obehaglig kännsla som gjorde att jag var tvungen att läsa vidare. Mot slutet anade man vart hän det barkade. Trots det villa åtminstone jag ta reda pp exakt hur det skulle gå och exakt hur det blivit som det blev och boken hålls vid liv till sista raden.
Åtminstone jag tänker på författare som lite äldre personer och då är ju Kristina Ohlsson ett gott bevis på att jag tänker fel. Man blir alltid imponerad av hur mycket folk hunnit uppleva utan att ee lyckats bli gamla på kuppen. För, jag tänker att författare upplevt det mesta de skriver om. Kanske inte precis så som i boken, men på ett mindre dramatiskt vis och lite långsammare.

Vad ska man då lyssna på? Jag tycker att Heart med sin låt Magic Man passar bra. I övrigt vet jag inte riktigt om jag gillar Heart, men denna är bra. Denna låt är förövrigt med i den bra, men obehagliga, filmen Virgin Suicides av Sophia Copola. (Spotify: Magic Man av Heart)

betyg: 4

På AdLibris finns den.

Ett rejält fik. Här kan man börja dagen med en stadig frukost redan klockan 06:00. Ägg, bacon, korv och grovbröd. Jag nöjde mig med en grov bulle med ost och en kopp kaffe fram emot tio, men då har ju halva dagen redan gått. Passerar du förbi här och är kaffesugen så stanna.

Musik ska det vara till och då väljer jag Truck Driver av Scot H Biram. (Spotify: Truck Driver Scot H Biram)

Betyg:
Atmosfär: 3 (eller 5 om man har vägarna förbi ofta, detta stället blir nog bättre för varje gång)
Fika: 4
Kaffe: 4

image

Man måste gilla stora släta ytor av sten och blank metall om man ska fika på Pradomuseet. Man får dessutom vara beredd på att bänkarna inte är några under av ergonomi. Men, det är snyggt. Kaffet är gott och faktiskt mackorna också. De ser inte mycket ut för världen, men är faktiskt goda. Om man ska orka titta på all den klassiska konst som finns på detta museeum kan det faktiskt behövas en eller ett par fikapauser. Det är väl värt besväret att gå runt i museet och eftersom fiket är så trevligt finns det ännu en anledning att faktiskt stå i kön och gå in på Prado. (Tänk på att man först köar för biljett till museet och sedan för att få komma in. Man kan slippa lindrigare undan om man letar upp automaterna som står lite hemligt. Där kan man köpa biljetter med kort.)

Lyssna på Michael Nyman här. (Spotify: Michael Nyman – The Heart Asks Pleasure First) Denna biten ur filmen Pianot är inte riktigt representativ för Nyman, men den är bra. Lyssna på fler, det är spännande.

Betyg:

 • Atmosfär: 3
 • Fika:4 

Hemsida finns här.

Det känns som om de höga betygen står som spön i backen, men jag har nog valt böcker väldigt omsorgsfullt på sistone. När nu denna bok, Igelkottens elegans, kom upp på fikabloggen måste jag varna för artikeln i Vi Läser där de intervjuat Börje Salming. LÄS INTE DEN ARTIKELN OM DU TÄNKER LÄSA DENNA BOK! Det gjorde jag, intet ont anande. De avslöjar på tok för mycket om slutet och hade jag inte haft så lite kvar, och ingen annan bok med på flygplanet, så hade jag nog lagt den åt sidan. Fy på er Vi Läser, som i vanliga fall är en bra tidning.

Så, denna bok då. Väldigt trevlig läsning och den ramlar bara på. Kanske går den lite i stå på mitten, men inget som äventyrar betyget. Läs denna! Jag tänker hela tiden på filmen Delikatessen, men det beror nog bara på att de utspelar sig i en trappuppgång. Där slutar nog likheterna?

Det får bli något franskt kanske Charlotte Gainsbourg (Spotify: Charlotte Gainsbourg – The Songs That We Sing) Denna är kanske lite förutsägbar, men passa på och lyssna på fler av Charlotte Gainsbourg medan du är på Spotify.

Betyg: 5

Köp på Adlibris: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186480049

fantazi giyim