Konstrunda på Österlen är oftast trevligt. Men, ibland kan det vara svårt att hitta de riktigt bra konstnärerna. På fabriken har de samlat en hel hög med etablerade och duktiga konstnärer. I år, 2012, är det riktigt bra.

Mitt i konsten kan man fika. Det är inget fantastiskt, men gott och lagom. Jag rekommenderar! Eftersom konstrundan är under en begränsad tid så slänger jag ut detta tips utan större eftertanke. Åk hit!

Nu så här ett par dagar senare kom jag på att Eistürtzende Neubauten passar bra att lyssna på, även om jag tipsat om det förr. (Spotify: Einstürzende Neubauten – Perpetuum Mobile) Annars kanske Tom Waits kan passa? (Spotify: Tom Waits – Rain Dogs)

Betyg:

  • Kaffe: 4
  • Fika: 4
  • Atmosfär: 4

 

Ofta tycker jag att en historia inte riktigt håller för en hel roman. Det är konstigt att novellen och novellsamlingen inte är vanligare och mer poppis än vad det är. Jonas Karlsson har gjort novellen till sin form och han låter dem vara så långa som det behövs. De flesta av novellerna hade gett en femma i betyg, men totalen ger en fyra för vissa historier är inte intressanta nog. Titelhistorien är riktigt, riktigt bra. Det infinner sig en speciell kännsla när man läser novellerna. Det är svårt att beskriva, men det är ödsligt och välbefolkat samtidigt. Inte helt olikt Paul Auster.

Till denna bok kan Bonobo passa, ett tips jag nyligen fick. Hur har jag missat detta tills nu? (Spotify: Bonobo – Black sands)

På AdLibris: Den perfekte vännen

Betyg: 4

På tal om noveller så måste jag passa på att puffa för Novellix som bara ger ut noveller. De distribueras i tidningsaffärer och på nätet, inlästa som ljudböcker och som små häften. Jag köpte en hel hög med häften bara för att de är så fina. Det är bra författare som skrivit för Novellix så jag har goda förhoppningar om trevlig läsning.

 

 

 

Starbuck’s är ju vad det är, men ibland orkar man inte fösöka förstå sig på andra ställen. Kastrup, som är en av de bästa flygplatserna om ni frågar mig, blir mer och mer öppen. Det är trevligt, men det gör att det på är svårt att förstå hur och var man handlar på vissa ställen. Inte på Starbuck’s dock.

Kaffet är inte på topp, men ok. Man får inte glömma att beställa extra “shot” i latten annars smakar det bara mjölk. Mackorna är ganska goda, men sötsakerna är för söta. Gillar man märkliga kaffedrinkar, kalla eller varma, så är Starbuck’s ett bra ställe att välja, men om man som jag vill att allt ska smaka det det är och inte ens vill ha socker i kaffet så är det svårt att hitta rätt i menyn.

Dimitri from Paris passar på flygplatser tycker jag. (Spotify: Dimitri from Paris – Cocktail Disco)

Betyg:

  • Fika: 4
  • Kaffe: 3
  • Atmosfär: 3

 

 

 

fantazi giyim