Denna och Gryning över Kalahari borde alla läsa i skolan egentligen. Man får en populärventenskaplig överblick av människans ursprung och en del idéer om varför vi är som vi är. Den ger en bild av varför vi utvecklat en hjärna som är så stor och varför vi trivs bättre i vissa typer av sammanhang än i andra. Boken hade mått bra av en lite tuffare redaktör, dock, som strukit en del upprepningar. Dessa gör boken onödigt seg att ta sig igenom bitvis, men minskar inte läsvärdet för det. Dessutom finns boken i storpocket nu, ett väldigt trevligt format.

Till denna bok passar det med afrikansk musik, varför inte Amadou & Mariam (Spotify: Amadou & Mariam – Welcome to Mali )

Betyg: 4

Köp på AdLibris: Skymningssång i Kalahari

En lite lätt skruvad historia, som det alltid är när det gäller böcker av Roald Dahl. Alla kan uppskatta den, såväl vuxna som barn. Detta är en av Roald Dahls tidigare böcker som riktar sig till barn och det känns lite som att han söker efter formen i denna bok. Men, han får ihop det till sist och jag tycker att man med fördel kan ge sig på att läsa denna för barn man har omkring sig.

Jag tycker man kan lyssna på Stone Roses till denna bok. (Spotify: Stone Roses – Stone Roses)

Betyg: 4

Köp på AdLibris: James och jättepersikan

Läst för en sexåring och en åttaåring.

 

fantazi giyim