När folk omkring mig pratade om denna bok så sa de att det var en rolig bok. Det är en rolig bok, men framför allt en väldigt fin bok. Lika ofta som man skrattar blir man lite fuktig i ögat. Man måste älska Ove, trots att han är kantig och egentligen ganska otrevlig. Som tur är så omges Ove av personer som ser igenom detta skal, liksom vi läsare gör, och älskar honom för den han är där inne.

Ofta blir man lite besviken på böcker som alla talar sig varma om, men denna var så oväntad och så fint skriven att man bara måste älska den.

Det borde passa med radhusmusik till denna bok, så jag passar på att tipsa om Verklighetens Folk och deras villapop. (Verklighetens Folk – Villapop på Spotify: Villapop )

Betyg: 5

På AdLibris: En man som heter Ove

Ett trevligt café som passar extra bra när det är fint väder. Ta en tur bland örterna och promenera sedan över i cafédelen. Har du barn med så gå längst ner i caféets trädgård. Där finns det en jättelekplats. Detta ställe är kul för alla. Kaffet är OK och bakverken lika så. Men, jag har smakat roligare kakor. Själva idéerna med kakor som innehåller lite olika, i kaksammanhang udda, örter är god. Men, bagaren får bakläxa av mig. Min kanelsockerkaka var inte färdig.

Jag har tänkt länge på musik som passar i en trädgård, då detta främst är ett trädgårdscafé. Till sist fastnade jag för Depeche Modes Secret Garden. (Spotify: Depeche Mode – My Secret Garden)

Betyg:

  • Fika: 4
  • Atmosfär: 5 (en solig sommardag)

Adress:
Tirupsvägen 99
Se-245 93 Staffanstorp

Hemsida: Tirups Örtagård

fantazi giyim