Sputnikälskling / Hakuri Murakami

Hakuri Murakami har varit i ropet den senaste tiden och har nyligen utkommit med en bok som handlar om hans egen löpning. Eller om den handlar om livet, man kan aldrig så noga veta med författare.

Sputnikälskling har några år på nacken, men Norstedts har samlat ihop alla Hakuri Murakamis böcker i nya utgåvor. Jag köpte Sputnikälskling och Fågeln som vrider upp världen som pocket mycket för att jag tyckte de var så snygga. Dessutom har de en sidenmatt yta på omslaget som gör att det är skönt att hålla i dem. Sputnikälskling läste jag först för att den hade ett lite lagom omfång för att testa en, för mig, ny författare. Jag gillade denna bok med sin enkla intrig. Kanske lite mycket naket för min smak, men partierna däremellan var underhållande och behagliga. Dessutom tog denna triviala historia ett par lite oväntade vändningar. Jag tror också att översättaren, Vibeke Emond, har gjort ett lite extra bra jobb. Läs denna bok.

Till denna kan man lyssna på Stina Nordenstam (Spotify: Stina Nordenstam – The World Is Saved)

Betyg: 4

Köp Sputnikälskling på AdLibris

Alla Hakuri Murakamins böcker på AdLibris

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • RSS

2 Replies to “Sputnikälskling / Hakuri Murakami”

  1. Jag håller på att läsa den, men missade Stina nordenstam. SKa jag prova senre detta dygn, det låter som en finfin kombo. Och grönt te, kanske?

Leave a Reply

Your email address will not be published.