Ett café med ganska begränsat sortiment, men vad gör väl det när det de har är jättegott. Diset låg tungt över Öresund och det blir så där undeligt tyst i luften. Ljuden liksom bara stannar i luften. Man hinner precis bli så där lagom ruggig på promenaden från Turning Torso och ner, i alla fall om man går med barn som ska kolla noga på alla saker som passeras. När man så kommer in i den kaffeångande värmen och möts av en italiensktalande dam som tar lite kommando över beställningen och hjälper en på rätt väg så där lite lagom mycket så kan inget gå galet. Glassen är god och kaffet är gott. De har enklare maträtter som jag faktiskt aldrig testat, men som der trevlia ut. När det gäller bakverken, kanelbullar och chokladbollar så tror jag att de är ok, men inte mer. Håll er till glass! Utsikten över Sundet och över Västra Hamnens strandpromenad är behagligt avkoplande och de olika joggingstilarna roar lagom. (Förmodligen ser jag minst lika rolig ut de gånger jag är ute och skuttar.) Här måste det till en skvätt Eros i lurarna. (Spotify: Eros Ramazzotti – Più Bella Cosa) Eller varför inte Goran Kajfes (Spotify: Tityo – We Vie – Original Version)

Bar Italia från insidanAdress:
Scaniaplatsen 3
Malmö

Betyg:

  • Fika: 5
  • Atmosfär: 5

Bar Italia 2

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • RSS

2 Responses to “Bar Italia Malmö (Västra Hamnen)”

  1. Peter says:

    Jag var här en gång då de inte har glass. Då sjunker betyget till en 4a för utbudet i övrigt är väl skralt.

  2. […] som jag och flickan upplevde varje kväll på Sicilien, och det är den sicilianska glassbaren Bar Italia nere i Västra […]

Leave a Reply

fantazi giyim