Hallongrottor – 40 st

Hallongrottor – ett annat recept – ca 40 st

Ingredienser

250 g mjukt smör

1,5 dl strösocker

4 dl vetemjöl

1 dl Marsanpulver

1,5 tsk bakpulver

Till fyllning

1-2 dl hallonsylt

(vi har provat med björnbärssylt och det blev ganska bra, men hallon är absolut godare)

Att röra ihop, gärna i en matberedare
Rör smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, Marsanpulver och bakpulver och arbeta in det i smörblandningen.
Rulla ut i två längder och dela i 20 bitar. Rulla bollar och lägg i pappersformar. Gör en fördjupning i varje boll och lägg i en rejäl kladd hallonsylt. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter. (I vår ugn satte vi temperaturen till 190 grader.)

Betyg:

  • Peter: 4
  • Maria: 5
  • Ebba: 5
  • Melker: 4

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *