Kaffekoppen Stockholm

Solen sken och jag kom i precis lagom tid för att få precis den plats jag ville ha på uteserveringen. Turister i högklackat stod för underhållningen. (För er som aldrig varit i Gamla stan i Stockholm kan det vara bra att veta att gatubeläggningen där inte lämpar sig för promenader i högklackade skor.) Kaffet var gott, men inte godast i världen. Däremot var lerskålen det serverades i och den spikraka kanelsträngen på toppen väldigt trevliga. Kanelbullen var god, men för stor och för kladdig. Mitt i fikat ringde min telefon och efter att ha pratat i den och pillat med mina kanelbullskladdiga fingrar fick den saneras med våtservett för att jag skulle kunna se något på skärmen igen. Vem gillar så kladdiga kanelbullar? Vad har allt socker där på toppen att göra? Men, detta är ett trevligt fik och jag hade nog trott att det skulle vara dyrare än vad det var med tanke på dess läge i stan. När man är här kan man passa på att besöka Nobelmuseet som ligger snett över torget. Det ska jag göra nästa gång. När man sitter här kan man, av många anledningar; till exempel den att Nobels industrier var starka i Ryssland, lyssna på David Arnolds version av From Russia with love. (Spotify: David Arnold – From Russia With Love – Featuring Natacha Atlas)

Betyg:

  • Atmosfär: 5
  • Fika: 4
  • Betyg: 4

Adress:
Stortorget 20
SE-111 29 Stockholm

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published.