Hit går jag ganska ofta utan att tänke på att det är ett café. Men det är det! Vi brukar beställa in sallader, baguetter och mackor på grovt bröd. Här ligger Patisseriets styrka. Bröd är de duktiga på. Man kan även köpa med sig hem och alla sorter vi testat smakar förträffligt. Bakelserna ser delikata ut, men jag har aldrig smakat på dessa. Jag är ju en kanelbulleperson.

Nu senast jag var här så fick jag syn på en fransk läsk som de har. En vän till mig hade precis bjudit på mandarinvarianten av denna och nu valde jag citronläsken. Den är ju så god. Den är jättegod. Smaskens. Jag ska aldrig dricka något annat, utom kaffe då, då. Det finns bild på de eleganta flaskorna nedan. Den finns även i mindra flaska som är nästa lika eleganta. Nu vet jag inte vad som är godast; Orangina, San Pelegrino eller denna?

 Här tycker jag att Colders platta Heat kan passa bra. (Spotify: Colder – Heat)

Betyg:

 • Kaffe: 4
 • Fika: 5
 • Atmosfär: 5

Adress:
Klostergatan 3
Lund

Hemsida: Patisseriet

image

image

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • RSS

2 Responses to “Patisseriet Lund”

 1. Annapanna says:

  Den där lila läsken som heter Pamplemousse består av grapefrukt. Sedär, en lektion i franska också!

 2. Peter says:

  Kan lägga till att man numera har mer plats på detta fik. Det gör det lite mindre ansträngande att besöka det och 5an sitter än mer gjuten.

Leave a Reply

fantazi giyim