Småtrollen och den stora översvämningen / Tove Jansson

Detta är den första boken om mumintrollen och den kom ut 1945. Figurerna är de vi känner igen, men deras karraktärer är inte fullt så utvecklade och särpräglade som i senare böcker. Det är lite befriande och handlingen blir lite mer oväntad på detta sätt. Bilderna är enkla och fina och handlingen ganska enkel. Ibland är det som om Tove Jansson testar hur tokigt man kan skriva i denna och formen sitter inte lika klockrent som i andra böcker om Mumin. Jag gillar denna skarpt, men Trollvinter är strået vassare.

Lyssna på Rollin down the river med Gene Austin. (Spotify: Rollin down the river med Gene Austin)

På AdLibris.

Betyg:
Barn: 4
Vuxen: 4

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *