Trollvinter / Tove Jansson

Jag älskar denna. Inte av nostalgiska skäl, för jag läste den först i vuxen ålder. Inte heller för att jag kommer ihåg den som julkalender från TV, för även den såg jag först i vuxen ålder. Den är härlig bara. Lagom knasig, lagom läskig, lagom trevlig. Tanken att världen är en annan värld bara för att man vaknar på en tid man aldrig vaknat förr är trevlig. För man reser runt halva jorden innan man undersökt hur ens omgivning ser ut egentligen. Äventyret börjar kanske redan runt hörnet?

Man måste lyssna på något riktigt trevligt till denna. Kanske Future Sound of London, vars ljudlandskap får illustrera Trollvinters snölandskap. ( Spotify: Future Sound of London med She sells electic ego) Gillar man inte det får det bli Monica Z, det gillar alla. (Spotify: Monica Zetterlund med Farfars vals)

På AdLibris.

Betyg:
Barn: 5
Vuxen: 5

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *