Andra advent – julklappstips 2

Det lackar mot jul. Andra ljuset tänds idag och man känner riktigt hur det luktar brännda pepparkakor i grannskapet. Kanske är ni lika julförvirrade som jag. Då kommer här en dubbellista som 2 advent. En för barn och en för vuxna.

Lista 2, för barn:

 1. Bajsplutten: För de riktigt små och alla andra. Man kan spola själv, så det låter. På AdLibris.
 2. Sagan om det röda äpplet: En klassiker av Jan Lööf. Fiffig och fin och lite spännande. På AdLibris.
 3. Doktor Proktors Pruttpulver: För de lite större barnen är detta en bok som är lite mer spännande än Lasse-Majas detektivbyrå och lite roligare. Jo Nesbö skriver ju vanligtvis tuffa, hårda deckare, men här släpper han loss och roar och skriver en tokig berättelse. På AdLibris.
 4. Kalabalik hos Morfar Prosten: Denna har ju lite jultema, så därför passar den att ta fram på Annandagen och läsa lite ur. Själv tycker jag att Eva Bexells böcker om Morfar Prosten är väldigt fint skrivna, de är lika mycket underhållning för vuxna som för barn. Vill man inte läsa själv så har Margareta Krook läst in dem på ett fint sätt. På AdLibris.
 5. Trollvinter: Det är inte första gången jag skriver om denna, men den är så bra. Den passar extra bra till jul dessutom. På AdLibris.

Jag såg till min fasa att Varför är det så ont om Q av Hasse Alfredsson inte finns på AdLibris. Orkar man gå på antikvariat så är den ett bra köp. När man ändå är där kan man passa på att köpa Gummi-Tarzan och Gusten Grodslukare av Ole Lund Kirkegaard också.

Så kommer vuxenlistan. Lista 2, vuxna:

 1. Skipping Christmas: Ett måste för alla som känner julstressen komma rullande påjagad av alla julmåsten. På AdLibris.
 2. Vindens Skugga: Känner du någon som ännu inte läst denna så är det bara att slå till. Köp en resa till Barcelona också så har du en present som heter duga. Att köpa bara boken räcker förståss långt. På AdLibris.
 3. Vi i villa: En kort och underhållande bok. Lagom lång för årets julledighet. På AdLibris.
 4. jPod: Om livet i IT-branchen. Lite lätt skruvat som sig bör med Coupland. På AdLibris.
 5. Reaktorn: Denna har jag inte läst själv, men jag önskar mig den i julklapp. Förlaget Sekwa är bra på att välja ut franska författare så denna är säkert också bra. På Adlibris.

Även denna lista hade ett par bubblare:

 1. Igelkottens elegans: På AdLibris.
 2. Tusenskönor: PåAdlibris.
 3. Mordet i Eiffeltornet: På AdLibris.

Är julstämningen på topp? Om inte kommer här en av de finaste julskivorna, musiken från filmen Ensam hemma. (Spotify: John Williams – Home Alone – Soundtrack)

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *