Mästerdetektiven Blomqvist / Astrid Lindgren

Av någon anledning har jag aldrig läst någon bok om Kalle Blomqvist och hans vänner. Men det var en trevlig läsning. Denna är väldigt spännande. Barnen kröp nära, nära under de mest rafflande partierna. Språket är bitvis lite bakvänt, vilket gör högläsningen lite besvärlig. Men inte värre än att den kan behålla sin femma. Man får tänka på att den skrevs för ganska länge sedan. Med tanke på det är den väldigt bra skriven. Det finns egentligen inte mycket i historien som är så daterat att det stör. Bara det faktum att man måste kommunicera med långsamma brev och att folk röker i tid och otid gör att man tänker att boken inte skrevs i år precis.

Själva deckarhistorien varvas med berättelsen om barnens sommarlov i en svensk småstad. Rosornas krig blommar upp för att avhjälpa den värsta tristessen, ängen kallas prärien och befolkas av cowboys och indianer och bagardottern Eva-Lotta förser högkvarteret med nybakta bullar. Ibland fördrivs en hel dag med att vänta på att det andra laget ska komma tillbaka och under tiden läser man serier och spelar pingis. Ganska likt mina egna sommarlov faktiskt.

Har du inte läst denna så tycker jag att det är hög tid nu och har du redan läst den så vet du att det blir trevligt att få läsa den för dina eller någon annans barn.

Musik, musik, vad ska jag välja? Det får bli barnens favorit Loreen. (Spotify: Loreen – Euphoria)

Betyg: 5

På AdLibris: Mästerdetektiven Blomqvist

Fler böcker om Kalle Blomqvist:

Mästerdetektiven Blomqvist lever farligt

Kalle Blomqvist och Rasmus

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published.