Café Rival Stockholm

Café Rival i Stockholm ligger på Söder. Jag hade inte varit på Söder tidigare, vilket utan tvekan är en förlust. Utsikten från brinken vid Mariahissen är vidunderlig och det ligger gallerier och caféer hur tätt som helst. Vi valde att gå på Rival, vilket känns som ett bra val så här i efterhand. Fiket är väldigt populärt, åtminstone på helger, så man får vara beredd på att vänta en stund för att få ett bord. Men, man får lön för mödan. På väggarna trängs foto på skådespelare, som jag antar har anknytnig till söder och kanske även till Café Rival. Ett av fotografierna föreställer Sif Ruud och av någon anledning blir jag alltid så glad av att se henne (läs mer på Wikipedia om Sif Ruud).

Kaffet var gott och mackor och bullar lika så. Vi testade kolasnittar, chokladkaka, kanelsnurra och två olika mackor. Brödet smakade bra och min källarfranskeliknande bulle med ost var i all sin enkelhet en trevlig anrättning. Jag kommer emellertid aldrig att förstå varför kanelbullar och kardemummasnurror alltid ska vara så hemskt söta. Inte bara för att sötman döljer kanel- och kardemummasmaken, utan även för att de blir så klistriga att man knappt vill hålla i dem. Men eftftersom de så ofta är det så antar jag att det är vad folk gillar och det är kanske jag som har fel. Jag tror att allt bakas på plats, vilket i sig är trevligt.

Vill man lyssna på musik som passar Café Rival så tycker jag man kan höra på Korallreven. Det är modern pop som även känns som den kunde ha spelats in för 20, 30 år sedan. Som detta café, som känns modernt och klassiskt på samma gång. (Spotify: An album by Korallreven – Korallreven)

Betyg:

  • Atmosfär: 5
  • Fika: 4
  • Kaffe: 4
  • Total: 4

Hemsida: Café Rival

Adress:

Mariatorget 3

Stockholm

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published.