Det stora huset / Nicole Krauss

Denna valde jag att läsa på svenska, trots att originalspråket är engelska. Man blir så trött av att läsa på engelska och ibland vill man bara läsa och njuta av historien. Nicole Krauss skriver på ett finurligt sätt och även denna historia fångar en, trots att den egentligen bara hålls samman av ett skrivbord. Det som skiljer denna från en femma är att jag bitvis tyckte att historien var svår att följa. Den flätas dock samman vad det lider, men jag har svårt att hålla modet uppe om det tar för lång tid innan man förstår hur saker hänger ihop. Dock är en av bokens stora förtjänster att den enkelt rör sig genom tid och rum. Det stora huset är helt klart läsvärd och jag har redan införskaffat fler böcker som Nicole Krauss skrivit.

Det finns en amerikan som kallar sig Beirut och han skriver musik på ett lika svårgreppbart sätt som Nicole Krauss skriver böcker. Lyssna gärna på hans andra platta medan du läser Det stora huset. (Spotify: Beirut – The Flying Club Cup )

Betyg: 4

På AdLibris: Det stora huset

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published.