Sofiero Slottsveranda & Café, Sofiero Helsingborg

Sofiero slott och park är ett väldigt trevligt ställe. Vi besökte Majas trädgård med barnen och gick på rundtur för barnen i parken. Allt detta rekommenderas. Men, caféet kan man faktiskt inte med bästa vilja i världen rekommendera. Det var för det första dyrt. Att det är dyrt på ett ställe som detta med denna fantastiska vy från alla borden skulle man kunna acceptera. Fast, om något är dyrt så måste det även vara bra. Kaffet var inget större fel på, men inte bra. Kanelbullen var inte bra och chokladbollarna var som chokladbollar är mest, men inget fantastiskt. Faktum är att jag tror att man bör ha egen fika med sig till Sofiero. Handla i Helsingborg på Fahlmans eller kanske till och med på närmsta Statoil och fika på en gräsmatta. Parken är en av de vackraste platser som finns i Skåne och har blivit korad till Europas vackraste park 2010.

Ska man nu ändå fika här så kan man hålla sig till smörgåsarna som trots allt kändes prisvärda. För att ytterligare bättra på stämningen kan man lyssna på Us3 (Spotify: Us3 – Hand on the Torch). Den blir i alla fall jag på bra humör av.

Betyg:

  • Fika: 1
  • Atmosfär: 4

Man kan med fördel hoppa över caféet och gå till kiosken och köpa glass. Läs här om det.

Sofieros café, hemsida

Sofieros hemsida

image

image

image

Slottscafeet.

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • RSS

2 Replies to “Sofiero Slottsveranda & Café, Sofiero Helsingborg”

  1. Men deras lavendeldrömmar av närodlade blommor kan varmt rekommenderas, dock minns jag inte om de är prisvärda, goda iallafall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *