Fikatipset

Vill du tipsa om ett café, en kaka eller om världens bästa tesort? Vilken är den ultimata fikasången förutom “In kommer Gösta” med Philemon Arthur and the Dung (Spotify: Philemon Arthur & The Dung – Philemon Arthur)? Skriv en kommentar nedan, så publicerar vi det.

Ta med följande:
– ställets namn och adress eller produktens namn och var man kan få tag på den

– ditt betyg, 1-5 där 5 är bäst
Orkar du sätta betyg på både själva fikat och på atmosfären så är det trevligt
– en kort beskrivning om varför du rekommenderar detta eller varför något är extra trevligt
– vad åt du, ska man beställa det eller kanske absolut inte beställa det?

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • RSS

7 Replies to “Fikatipset”

 1. Jag skulle vilja slå ett slag för Mormors café i Lund. Det är trevligt och framför allt inte lattetrendigt. Man kan med fördel beställa deras färskpressade apelsinjuice, valnötsbrödet eller ett par bagels.
  Fikat: 4
  Atmosfär 4

 2. Jag gillade Södra Esplanadens café före 1998 – särskilt deras pecanwienerbröd, men frallorna var också gudomliga! Källarfranska rules! För ett nyare, mer off men superdupernajs fik kan man fara till Björns café i Vellinge. Väldigt trevlig personal, hemgjord glass och världsmästargod cappuccino. Sen är det lätt att fortsätta till da Aldo’s i Skanör. Föga överraskande mitt bästa fik i vlärden! Speciellt en gråmulen snöslaskig Lucia-eftermiddag. Så perfekt.

 3. jag gillar Olof Victors på Österlen. Varje sommar åker vi dit och äter deras ENORMA kräftskjärtsmackor med chiliaioli! Till efterrätt äter man en stor bit moussetårta och sköljer ner med kaffelatte! Plus är maten, miljön, läget och delikatessbutiken! Minus är priset och getingarna!
  Egentligen inte så jättedyrt, men om man är fem personer som skall fika, då blir det dyrt!

  Olof Victors får hela FYRA starka kräftskjärtar av mig i betyg!

 4. Härligt att vi redan fått in tips! Jag hade hoppats på att Linas Åhus skulle vara öppet denna veckan så att jag skulle kunna tipsa om det, men det får bli ett smygtips här och ett riktigt senare i år. Varannan vecka är Linas (det heter egentligen inte Linas, men alla säger så) på torget i Åhus öppet. De har ytterst begränsat sortiment bestående av frallor, källarfranska och wienerbröd. Men, vad gör det när det smakar så förträffligt?

 5. Du verkar ha missat ett av de verkliga fikapärlorna! Lillaro Café o Musik!!! Det ligger intill Vejbystrand ut mot Bjäre i nordvästra Skåne.
  Fikat e gudomligt och miljön, ja miljön går inte att beskriva… på sommaren sitter man men fördel ute i den lummiga trädgården och på vinter (de få gånger de har öppet) njuter man sin fika inne i det mysiga o annorlunda fiket.
  Det finns en hemsida http://www.lillaro.nu kolla där o du e såld!
  Fiket får 5 chokladtårtbitar av 5 möjliga av mej (deras chokladtårta är outstanding…)

 6. Tackar för detta tipset,Eva, och ber om ursäkt för att jag tog sådan tid på mig att godkänna det. Men, det kommer så ohemult mycket spam så jag blir alldeles matt av att sortera bort den.

Leave a Reply

Your email address will not be published.